Kolding HF & VUC

Kolding HF og VUC ligger i Design City og blev taget i brug i 2015. Skolen, som rummer 1.400 elever, er i alt på cirka 5.000 m2.

Kolding HF & VUC er en statslig selvejende institution under Ministeriet for Børn og Undervisning og er kendetegnet ved et meget bredt udbud af uddannelser for unge og voksne. Blandt andet tilbydes der ordblindeundervisning, forberedende voksenundervisning (FVU), almen voksenuddannelse (AVU) samt HF enkeltfag og toårigt HF.

Skolen passer naturligt ind i det stærke uddannelsesmiljø, som er ved at tage form i og omkring Design City Kolding, mener skolens rektor Verner Rylander-Hansen.

Med skolebyggeriet ønsker Kolding HF & VUC at skabe moderne og visionære rammer, der skal understøtte skolens profil som en selvstændig og dynamisk uddannelsesinstitution.

Centralt i et levende campusområde

Den nye bygning er skræddersyet til skolens behov og ligger i et område, der vil udvikle sig til et levende campusområde. Campusområdet i og ved Design City Kolding vil blandt andet også rumme Designskolen i Kolding, IBA og det nye SDU.

Ifølge rektor Verner Rylander-Hansen er der gode holdninger og sund fornuft forbundet med bæredygtigt byggeri. ”Vi kan se frem til at spare på energiforbruget, og jeg glæder mig på personalets og kursisternes vegne til de mange andre fordele, der er forbundet med placeringen af en nytænkt skole med innovative løsninger af læringsmiljøet”, siger Verner Rylander-Hansen.