Danske Bank finanscenter

Danske Bank har bygget nyt finanscenter i Design City Kolding. Det nye domicil – en seksetagers bygning på 4.000 m2 – er tegnet af Arkitema Architects. Her er Danske Banks identitet tænkt helt ind i det fremsynende arkitektoniske koncept, så det imødekommer fremtiden.

Huset bliver rigt på vinduesarealer, som ikke bare trækker lys ind på kontorerne, men også giver bygningen et åbent og imødekommende udtryk. Den består af seks etager, der er udformet som horisontale stakke. Tilsammen danner de en kvadratisk skulptur, der både åbner sig ud mod Østerbrogade, hvor trafikken strømmer forbi, og torvet i Design City, hvor mennesker færdes

Bygningen er opført i det sydvestlige hjørne af bydelen Design City og har facade mod krydset mellem Østerbrogade og Skamlingvejen. Foruden Danske Bank skal Realkredit Danmark, Nordania, Danica og Home også flytte ind i kontorbygningen, hvor der bliver plads til 200 medarbejdere.

Tegnet af Arkitema Architects

Mette Julie Skibsholt, som er Arkitekt MAA og associeret partner hos Arkitema Architects, står i spidsen for den arkitektoniske udformning på både Danske Bank finanscenter og Finanshuset. ”Vi har tænkt de to bygninger ind i én sammenhæng. Nøgleordet er imødekommenhed, og det kommer til udtryk ved bygningernes åbne, transparente facader og fremhævede indgange. De to bygninger klæder hinanden og har brugen af materialer til fælles, mens landskabsprojektet binder dem sammen. Men det har også været vigtigt for os at give bygningerne hver deres identitet, og det har vi løst ved at udforme dem skulpturelt forskelligt,” siger Mette Julie Skibsholt.

$
Arkitema Arcitects - Danske Bank finanscenter