Kolding – Danmarks designby

Design City Kolding er et konkret eksempel på Koldings satsning på design og bæredygtighed.

”I Kolding har vi valgt, at vi vil være Danmarks designby nr. 1. Design skal være det, der tydeligt adskiller Kolding fra andre byer. Vi er allerede et godt stykke vej, men vi bliver ved med at have nye ambitioner og sætte nye mål på designområdet,” siger borgmester Jørn Pedersen.

”Vores satsning giver byen en helt unik profil og er med til at brande byen. Gennem denne satsning skaber vi nye vidensarbejdspladser. De er med til at sikre vores fremtid. Designskolen Kolding er måske den mest kendte, men der er mange andre aktiviteter i gang i Kolding, eksempelvis ”House of Design”, der er et iværksætterhus for designvirksomheder,” fortæller Jørn Pedersen.

Bæredygtighed – et stort fokusområde i Kolding

Bæredygtighed og reduktion af energiforbruget er et andet fokusområde i Kolding, der var blandt de tre første energibyer i Danmark, og som i 2011 fik Energi- og miljøprisen for at være rollemodel, når det gælder energibesparelser. I 2014 blev der udviklet et specifikt bæredygtighedsværktøj til udarbejdelse af lokalplaner.

Som yderligere eksempel nævner borgmester, Jørn Pedersen, Grøn Erhvervsvækst, der skal fremme energirenovering og skabe 300 nye job inden for byggebranchen, og Carbon 20, hvor små og mellemstore virksomheder motiveres og hjælpes til at reducere CO2-udledningen med 20 procent.

Smuk og bæredygtig bydel

”Derfor er jeg også rigtig glad for det private initiativ Design City Kolding, som satser både på design og bæredygtighed. Her vil komme en lang række vidensarbejdspladser, og så skaber de samtidig en smuk og bæredygtig bydel midt i Kolding. Design City Kolding er således et godt eksempel på, at det ikke kun er ord, når vi siger, vi satser på design og går meget op i bæredygtighed og energibesparelser,” siger Jørn Pedersen.